Kandidati për kryeministër nga koalicioni Nisma-AKR-PD, Fatmir Limaj në takimin me strukturat dhe simpatizantë të Nismës në Lipjan, tha se qytetarët e kësaj komune kanë një milionë arsye me dalë me votua këtë parti, sepse ka kandidatët më të mirë për deputetë.

Limaj tha se një ndër prioritetet në qeverisjen e tij do të jetë bujqësia dhe fuqizimi i saj, por shtoi se ka nevojë për të stimuluar edhe natalitetin, i cili premtoi se do të krijojë pako sociale për ndarjen e shtesave të fëmijëve. Limaj pati edhe një porosi për reformat në drejtësi.
“Ju kisha fol edhe për reforma në drejtësi, por me thënë të drejtën ështëgoxha shumë profesionale dhe nëse unë foli për reformë më drejtësi, por kur po i dëgjoj të tjerët duke fol për reformë në drejtësi, Zot runa. Ata ‘haber’ s’kanë në drejtësi. Nëse dikujt i është bërë e pa drejtë, mëështë bërë mua. E kush kishte me lufta më shumë se sa ai njeri që me vitei është bërë e pa drejtë”, tha Limaj.

Sekretari i përgjithshëm i Nismës Socialdemokrate, Bilall Sherifi theksoi se kjo parti pa asnjë dilemë e ka kandidatinmë të mirë për kryeministër, Fatmir Limajn, i cili siç tha ai i ka fituar betejate shumta si në luftë dhe në paqe. Një ndër betejat e fituara, sipas tij, është edhe nxjerrja e Kosovës nga balta, si ish-ministër i Transportit.

“Ju më 6 tetor do të votoni për fitoren e madhe të koalicionit tonë, sepse ky koalicion ka hyrë në garë për t’i fituar zgjedhjet”, tha Sherifi. Kryetari degës Nismës Socialdemokrate në Lipjan njëherësh edhe kandidat për deputet, HesetSahiti ka kërkuar nga simpatizantëte kësaj partie angazhim deri në ditën e zgjedhjeve, siç tha për të fituar partia qëështë e përkushtuar për demokracinë parlamentare dhe qeverisje ku sundon shteti ligjor.

“Ne si Nisma Socialdemokrate duhet të bëhemi bashkë që të punojmë dhe garantojmë qëçdo burrë, grua dhe fëmijë në vendin tonë, të ketë të drejtën themelore sociale e ekonomike”, deklaroi Sahiti.
Kandidati për deputet njëherësh afarist, Bekim Brestovci shprehu besimin se kandidati për kryeministër Fatmir Limaj do të jetë fitues i zgjedhjeve. Brestovici i cili ka një veprimtari 25 vjeçare në diasporë, premtoi se rikthimi i tij në Lipjan është për t’i zhvilluar projektet e shumta për qytetarët e këtij qyteti.

Kandidatë për deputetë nga dega e Lipjanit, janëHesetSahiti, Bekim Brestovci dhe Valentina Shala-Bajrami.

Image may contain: 2 people, people standing, people on stage and suit
Image may contain: 1 person, standing
Image may contain: 2 people, people standing and text
Image may contain: 2 people, people standing
https://www.facebook.com/FatmirLimajKM/posts/127869831915092?__xts__[0]=68.ARApKyPaFQyfnYu-HmVcilffi8yP-YP8e0GzJi8GsDW3GCUJ3ntphef1DLyLorsdJjGEPT4PD7v0hlK395Gw2FSFRnUwVN34OECscvXToNRFqTW3jhNut8l908ipoOELQhE-tahJWbXrwogrV7RXrMA1P-8u7DEB3x146DyjnmQsHyeTRNAMFfHa7NJ6MOPgdujr6mXcW_s5zHVnyHbv30bOJa6Jsp0Z8Ww9dUGjbIBP48Xz2Phx_67IkD1hry477vxL1h1wQtbZRsIVD2GCrZTdbkTr_ZmHGK_JP21u2_fIJKCqGR8HHH6mKrTKKkCvc6jxP_Vzp01jFzuNpjNFBX8&__tn__=-R