Socialdemokrate ka marrë mbështetje të rëndësishme për zgjedhjet e 6 tetorit nga deputeti i Bundestagut Gjerman, Bernd Westphal, anëtar i SPD-së (Partisë Socialdemokrate Gjermane).

Kjo mbështetje i është konfirmuar Enver Sopjanit, i cili është këshilltar i kreut të Nismës, Fatmir Limaj, kandidat për kryeministër të Kosovës. Gjatë një takimi që Sopjani ka pasur me Z. Westphal, ka premtuar mbështetje të parezervë për Nismën Socialdemokrate si dhe ka shprehur gatishmëri për të nisur bashkëpunim mes dy partive tona si parti me orientim socialdemokrat.

Ekonomia, Energjia dhe Shëndetësia janë një nga sektorët më të rëndësishëm për të cilët ka nevojë Kosova. Prandaj përkrahja e z. Westphal do të jetë shumë e rëndësishme për Nismën dhe Kosovën në përgjithësi. Bernd Westphal është anëtar i Komisionit Parlamentar për Ekonomi dhe Energji dhe shef i grupit të SPD-së në këtë komision. Është anëtar edhe i komisionit për Shëndetësi

This image has an empty alt attribute; its file name is 69924253_2992412094118683_6796196265953591296_n.jpg