Në njëvjetorin e ndarjes nga jeta, kujtojmë me krenari atdhetarin, veprimtarin dhe simbolin e rezistencës kombëtare, Adem Demaçin. Baca Adem gjithë jetën ia kushtoi Kosovës duke u kthyer kështu në udhërrëfyesin më të mirë se si duhet dhe kontribuohet për vendin. Ai qëndroi i pathyer prapa grilave për gati tri dekada, në mbrojtje të së drejtës për liri dhe pavarësi, ruajtjes së identitetit kombëtar shqiptar në ish-Jugosllavi. 
Jeta dhe vepra e Bacës Adem u bë burim frymëzimi për gjenerata të tëra.
Qytetarët e Kosovës gjithmonë do ta nderojnë dhe kujtojnë veprën e bacës Adem.
I paharrueshëm qoftë kujtimi për Bacën Adem! FL